Han Lacourt Verkeersopleiding

Autorijschool Leiden

Bel 071 - 521 88 87

Of kom gerust even langs

Bel 071 - 521 88 87

Rijlessen op lichte en zware motoren

Bij Han Lacourt Verkeersopleiding kun je ook motorrijlessen volgen. Deze worden verzorgd door Hans en Wesley Lacourt. Zij zorgen ervoor dat je klaar bent om de twee benodigde examens af te leggen. Om op een motor te mogen rijden moet je namelijk examen doen in voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD).

Voertuigbeheersing en verkeersdeelneming

Je begint met voertuigbeheersing, waarbij je leert wat er allemaal bij komt kijken om technisch goed en veilig op een motor te rijden. Deze lessen duren 90 minuten, waarbij we ook al een half uur een stukje verkeersdeelneming doornemen. De daarop volgende AVD-lessen duren 60 minuten. Hans en Wesley geven instructies vanaf een volgmotor. Het voordeel hiervan is dat zij dezelfde situaties ervaren als de leerlingen en op eenvoudige wijze onderdelen kunnen voordoen.

Filmen vanaf de volgmotor

Han Lacourt Verkeersopleiding biedt de mogelijkheid om leerlingen te filmen vanaf de volgmotor. Leerlingen kunnen daardoor zelf zien wat zij goed doen of wat voor verbetering vatbaar is. De filmfragmenten kunnen nog tijdens de lessen worden bekeken. Het is ook mogelijk om beelden mee naar huis te nemen en ze op je gemak te bestuderen.

Motorles vanaf 17 jaar

Je kunt beginnen met motorrijlessen als je 17 jaar oud bent, waarbij je uiteraard pas examen kunt doen als je 18 bent geworden. Het A-rijbewijs voor motoren is opgedeeld in drie categorieën:

  • A1 voor lichte motoren (11 kw). Hier begin je mee als je jonger bent dan 20 jaar.
  • A2 voor middelzware motoren (tot 35 kw). Voor beginners tussen 20 en 24 jaar of motorrijders die 2 jaar in het bezit zijn van A1.
  • A voor zware motoren (vanaf 35 kw). Voor beginners vanaf 24 jaar of motorrijders die 2 jaar in het bezit zijn van A2.

 

Inschrijven voor de motor