Aanhangerrijlessen

Rijden met aanhanger; lessen voor Rijbewijs BE

Iedereen die zijn reguliere autorijbewijs heeft gehaald, beschikt over Rijbewijs B. Om de weg op te mogen met zware aanhangers moet je echter over Rijbewijs BE beschikken. Rijbewijs BE is voor bestuurders met aanhangers en opleggers tot maximaal 3500 kilogram. Voor zwaardere combinaties heb je Rijbewijs C1E nodig.

Nieuwe regels voor het Rijbewijs BE

Losse lessen en dagcursussen

Han Lacourt Verkeersopleiding biedt losse lessen en dagcursussen aan om je Rijbewijs BE te halen. Als je een dagcursus wilt volgen (inclusief koffie en lunch), doen we eerst een intest. De losse lessen zijn ook geschikt als opfriscursus voor als het een tijdje geleden is dat je voor het laatst met een aanhanger hebt gereden. Op die manier kun je weer veilig de weg op met bijvoorbeeld je caravan of boottrailer.

Tijdens de lessen leer je rijden met de combinatie, krijg je uitleg over de benodigde papieren en het aan- en afkoppelen van de aanhanger. Uiteraard word je ook vertrouwd gemaakt met alle speciale verrichtingen.

filmpje aanhanger

Dit ga je allemaal leren

Wil jij gaan lessen?

Schrijf je vandaag nog in! Na het inschrijven wordt er binnen 1 à 2 werkdagen contact met je opgenomen om je eerste rijles te plannen.

Tarieven Aanhanger

  • Aanhanger rijles € 67,50

    (60 minuten)

  • Examen € 305,00
  • Intest € 67,50
  • Dagopleiding € 680,00

    incl. examen/lunch

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op! We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen op weg naar een succesvolle rijervaring.